woensdag, 23. mei 2012 - 15:22 Update: 08-07-2014 0:51

FC Groningen maakt komst Maaskant wereldkundig

Groningen

(Elfvoetbal) Robert Maaskant wordt de nieuwe trainer van FC Groningen. Dat heeft de club door middel van een officieel persbericht woensdag bevestigd. Maaskant heeft een contract voor één seizoen getekend.

"We hebben na het vertrek van Pieter Huistra een duidelijke voorkeur uitgesproken voor een externe kandidaat. Wij vinden dat de huidige sportieve situatie vraagt om een nieuwe frisse wind en wij denken dat de trainer en persoon Robert Maaskant dé aangewezen man is om daaraan invulling te geven", aldus manager technische zaken Henk Veldmate.

"Hij heeft veel ervaring op het hoogste niveau en voor onze groep kan dat van toegevoegde waarde zijn. Daarnaast is Robert een trainer, die flair en een gezonde brutaliteit en zelfvertrouwen uitstraalt en ook die impuls kunnen wij op dit moment goed gebruiken."

Voor Maaskant betekent de job bij FC Groningen een terugkeer naar de Eredivisie. Eerder was de oefenmeester al met RBC Roosendaal, Willem II en NAC Breda actief op het hoogste Nederlandse niveau.
Categorie:
Tag(s):