zondag, 4. november 2012 - 15:52 Update: 08-07-2014 0:45

FC Groningen verliest in eigen huis van NEC

Groningen

(Elfvoetbal) FC Groningen heeft weer niet kunnen winnen in eigen huis. De Groningers wisten van hun thuisduels deze competitie alleen Roda JC te verslaan.

NEC, wat juist sterk is in de uitduels, toonde dit, door in de Euroborg zondag met zijn ploeg in de laatste minuut te winnen. Het treffen in het hoge Noorden eindigde in een 1-2 overwinning voor de bezoekers uit Gelderland.

Dit zag er echter in de openingsfase niet naar uit. FC Groningen zocht veelal de aanval en via Leandro Bacuna en Johan Kappelhof werden de Groningers gevaarlijk. Via een hoekschop kwamen de mannen van trainer Robert Maaskant uiteindelijk op voorsprong; de licht geblesseerd geraakte Virgil van Dijk kopte door, Michael de Leeuw ronde af. Het tweehonderste doelpunt in de Euroborg. Even later moest Van Dijk naar de kant met knieklachten.

In het laatste kwartier van de eerste helft ging het spel beide kanten op. Zonder heel sterk te spelen kreeg NEC enkele kansen, maar Groningen, wat tevreden was met de tussenstand, hield stand. De tweede helft begon Groningen zoals men ook het eerste bedrijf begon; aanvallend. Género Zeefuik was vervolgens het dischste bij de 2-0. Na een voorzet van Bacuna kopte de beresterke aanvaller op de paal.

Aan de andere kant was Ricky ten Voorde dichtbij de 1-1. De jonge aanvaller kreeg een fraaie mogelijkheid, maar schoot de bal voorlangs het doel van Luciano. Enkele minuten later was het wel raak: Ten Voorde bracht de bal bij Ryan Koolwijk en de middenvelder vond op zijn beurt Victor Pálsson. De IJslander bleef koelbloedig en passeerde Luciano: 1-1.

Zoals wel vaker dit seizoen stortte FC Groningen na het tegendoelpunt in. Waar de ploeg voor de gelijkmaker nog aardig combineerde, daar waas na de 1-1 niets meer van over. NEC rook bloed en ging op zoek naar de 1-2. Hoewel De Leeuw nog een grote kans kreeg voor FC Groningen, was het Geert-Arend Roorda die uit een vrije trap van Michel Breuer de overwinning veiligstelde voor NEC.
Categorie:
Tag(s):