zondag, 4. maart 2012 - 18:43 Update: 08-07-2014 0:54

FC Twente maakt gehakt van PSV

[ELF Voetbal] FC Twente heeft zondagmiddag een pak slaag uitgedeeld aan PSV in Eindhoven. De Tukkers wonen met 2-6 en stonde met voor de rust al met 0-4 voor. De ploeg van Steve McClaren heeft momenteel het minst aantal verliespunten van de Eredivisie.

PSV probeerde in de openingsfase van de wedstrijd het initiatief te nemen door gelijk de aanval te zoeken. FC Twente was hier niet van onder de indruk en opende al vroeg in de wedstrijd de score. In de 8e minuut van de wedstrijd was het Ola John die uit de tweede lijn op doel kon schieten. De buitenspeler liet Isaksson kansloos en het openingsdoelpunt was een feit. PSV bleef komen, maar wist geen grote kansen te creëren.

FC Twente maakte tegen de verhouding in de 2-0. Willem Janssen ging goed diep vanuit het middenveld en schoot na een goede pass van Luuk de Jong het tweede doelpunt van de middag binnen. De verdediging van FC Twente stond als een huis en PSV kwam er niet doorheen. Sterker nog de Tukkers gingen door met scoren. Verdediger Peter Wisgerhof kreeg alle tijd en schoot vanuit de tweede lijn het derde doelpunt binnen. Vijf minuten voor rust kopte Luuk de Jong de 4-0 binnen na een prachtige voorzet van Ola John.

Ook de tweede helft was het weer genieten in Eindhoven. Douglas kreeg vijf minuten na rust een rode kaart, waardoor PSV weer hoop kreeg. In de 55e minuut kopte Ola Toivonen de 1-4 binnen. PSV ging vervolgens vol op de aanval. De Eindhovenaren kregen kleine kansjes, maar wisten niet dichterbij te komen. Leroy Fer zorgde in de 75e minuut voor de beslissing in de wedstrijd. Met een prachtige solo maakte hij er 1-5 van. Toivonen deed tien minuten voor tijd nog iets terug door er 2-5 van te maken, maar vlak voor tijd was het weer Janssen die de pijnlijke 2-6 op het scorebord zette.