zaterdag, 1. december 2012 - 22:34 Update: 08-07-2014 0:44

FC Twente wint weer eens en verstiert nieuw ADO-record

[ELF-Voetbal] FC Twente weet eindelijk weer wat winnen is. In De Grolsch Veste werd zaterdagavond voorkomen dat ADO Den Haag een clubrecord uit het seizoen 1970/'71 zou verbeteren: 2-0.

Al vijf officiële wedstrijden op rij kwam FC Twente niet verder dan een puntendeling. Cruciaal was dus om weer eens te zegevieren. Van de dertig voorgaande thuisduels met ADO Den Haag won FC Twente er 22. Zesmaal werden de punten gedeeld. De Tukkers verloren dit seizoen nog niet in De Grolsch Veste (5W, 1G). ADO Den Haag leed echter nog geen nederlaag op vreemde bodem (3W, 4G). Dat was evenaring van het clubrecord uit 1970/'71 (5W, 2G). Vorig seizoen werd het 5-2 en van al die doelpuntenmakers speelt dit seizoen enkel Douglas nog bij zijn toenmalige werkgever. De roodhemden wonnen hun laatste acht thuisduels met de groengelen. De laatste nederlaag dateerde van zondag 29 oktober 1967 (0-3). FC Twente, dat al zevenmaal op rij geen nederlaag leed in de Eredivisie (3W, 4G), kwam tot scoren in de laatste elf wedstrijden tegen ADO Den Haag.

Ook vandaag weer, al duurde het lang. Zonder Luc Castaignos, die volgens trainer Steve McClaren frisheid miste, was de eerste grote kans van FC Twente voor Leroy Fer. Na knap voorbereidend werk van Roberto Rosales en Douglas lukte het de 22-jarige middenvelder om de kans te verprutsen. Fer zou wederom twee kansen krijgen in het honderdste Eredivisie-duel van McClaren als eindverantwoordelijke van de Tukkers. Gino Coutinho stond echter goed te keepen en hield ADO Den Haag op de been. In een niet bepaald hoogstaande wedstrijd viel plots de sneeuw uit de hemel. Voor scheidsrechter Jan Wegereef een extra reden om af te fluiten voor de rust en aan de thee te gaan.

In de 49e minuut ontsierde Tjaronn Chery zijn vijftigste Eredivisie-wedstrijd met een rode kaart tegen zijn oud-werkgever. Tevens werd een strafschop gegeven Dusan Tadic benutte het buitenkansje: 1-0. Voor de 24-jarige Serviër, die al negen assists gaf dit seizoen, betrof het alweer zijn achtste doelpunt van de huidige voetbaljaargang. Eindelijk kwam FC Twente weer eens tot scoren. Dmitri Bulykin zou uiteindelijk de eindstand op 2-0 bepalen tegen de club waar hij zijn hoogtijdagen beleefde.
Categorie:
Tag(s):