zondag, 21. oktober 2012 - 20:49 Update: 08-07-2014 0:45

FC Zwolle in Waalwijk verrassend voorbij RKC

Waalwijk

(Elfvoetbal) FC Zwolle heeft zondagavond haar tweede Eredivisiezege van dit seizoen geboekt. Op bezoek bij RKC Waalwijk wist de promovendus verrassend te winnen. Een sterk eerste uur bleek genoeg voor de drie punten: 1-2.

Na twintig seconden spelen kon het al voor de eerste maal raak zijn in Waalwijk. RKC-aanvaller Teddy Chevalier mocht vanuit vrijstaande positie een poging wagen, maar zag zijn inzet voorlangs gaan. Na vijf minuten spelen was het wel raak, maar dan aan de andere kant. In eerste instantie redde doelman Jeroen Zoet nog, maar de rebound van Fred Benson bleek de sluitpost van Jong Oranje te machtig: 0-1. De treffer van de Zwolle-spits betekende niet alleen zijn eerste van het seizoen, maar ook het snelste Eredivisiedoelpunt van de bezoekers sinds 2004. Destijds scoorde Bert Zuurman al binnen vier minuten voor Zwolle tegen FC Volendam (3-0 winst).

Na het openingsdoelpunt ging Zwolle vrolijk door met het goede veldspel. Dit leverde de ploeg van trainer Art Langeler direct enkele kansen op. Echter was goalie Zoet diverse malen bijzonder attent op pogingen van onder andere Benson en Wiljan Pluim. Namens RKC wisten Chevalier en Rodney Sneijder voor de theepauze nog gevaarlijk te worden, maar ook Zwolle-doelman Diederik Boer bleek scherp te zijn.

Uit de eerste de beste kans na de rust wist Zwolle haar voorsprong te verdubbelen. Doelpuntenmaker Benson kreeg de bal handig voor het doel, waarna Ronnie Reniers het leer simpel binnenliep: 0-2. Nog geen minuut na het tweede doelpunt kon Benson het duel volledig op slot gooien, maar de spits faalde oog-in-oog met Zoet. In de 77ste minuut kreeg Nourdin Boukhari dé mogelijkheid om zijn ploeg terug te brengen in de wedstrijd, maar wederom bleek Boer een inzet van de Waalwijkers te machtig.

Met nog drie minuten te gaan bracht Chevalier de spanning helemaal terug. De snelle spits wist wel raad met een lage voorzet van Boukhari: 1-2. Echter slaagde Zwolle erin om de laatste minuten te overleven, waardoor de bezoekers met drie punten op zak huiswaarts konden.
Categorie:
Tag(s):