donderdag, 1. november 2012 - 8:57

Feesten Dokkum afgelast wegens bedreigingen

Dokkum

De evenementen Enjoy Friss en het Artiestenfestijn die op 9 en 10 november 2012 in Dokkum zouden plaatsvinden, gaan niet door.

Vanwege ernstige bedreigingen, kan de openbare orde en veiligheid rondom deze evenementen niet worden gegarandeerd. De gemeente Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, heeft de vergunning daarom ingetrokken.

“Ik betreur het enorm dat wat een gezellig feest had moeten worden, nu niet door kan gaan. Maar als het om de veiligheid van bezoekers, de organisatie en artiesten gaat dan willen wij geen enkel risico nemen”, aldus burgemeester Marga Waanders.

De politie, de organisator van de evenementen Vedon en de gemeente hebben gezamenlijk overleg gehad. En vanwege de ernst van de bedreigingen is in goed overleg besloten dat het niet verantwoord is om de evenementen door te laten gaan. De politie gaat de bedreigingen en de herkomst ervan verder onderzoeken. Eventuele dader(s) zullen in overleg met het openbaar ministerie strafrechtelijk worden vervolgd.

Mensen die kaarten hebben gekocht voor Enjoy Friss of het Artiestenfestijn vinden op de website van Vedon www.vedon.nl nadere informatie over het inleveren van hun kaarten en het terugkrijgen van hun geld.
Provincie:
Tag(s):