zondag, 8. juli 2012 - 12:20

Feestende 21-jarige student in ziekenhuis na sprong van brug in rivier

Breda

Een 21-jarige student uit Delft die zondagmorgen vroeg door brandweerduikers uit de rivier de Mark werd gehaald, is in zorgwekkende toestand naar het Amphiaziekenhuis in Breda vervoerd.

De jongeman was met drie vrienden gaan zwemmen in de rivier de Mark. Na een sprong van een brug kwam hij niet meer boven water. Vrienden sloegen daarop direct alarm.

De hulpdiensten kregen rond 05.20 uur een melding dat een jongeman nabij de Ulvenhoutselaan van een brug over de Mark in het water was gesprongen en niet meer bovenkwam. Ter plaatse zagen de agenten dat vier jongens in het water zwommen die op zoek waren naar hun vriend. Andere jongeren liepen geëmotioneerd langs de kant.

De duikers van de brandweer alsmede een ambulance en de traumaheli kwamen snel ter plaatse. Duikers slaagden er in de drenkeling binnen twee minuten te lokaliseren en aan de kant te brengen. Daar is het slachtoffer gereanimeerd. Hij werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. De jongens die in het water gezocht hadden werd omwikkeld in foliedekens. Voor hen en de andere jongeren werd slachtofferhulp ingeschakeld.

Uit hun verhalen bleek dat zij lid zijn van een studentenvereniging en dat zij in de omgeving in het ouderlijk huis van een van hen een verjaardagsfeest hadden gevierd. Daarna waren zij gaan stappen. Bij terugkomst besloten vier jongens om nog te gaan zwemmen in de rivier de Mark. Twee van hen besloten om daarbij ook van een brug te springen. De derde keer kwam de 21-jarige jongeman uit Delft niet meer boven. Hij werd uiteindelijk door duikers van de brandweer uit het water gehaald.
Provincie:
Tag(s):