maandag, 16. januari 2012 - 10:23

Feestje loopt uit de hand in het Gelderse Beuningen

Beuningen

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van een vechtpartij op een parkeerterrein bij de sportvelden langs de Schoenaker.

Ter plaatse troffen agenten een groep van ongeveer 50 personen aan die blijkbaar afkomstig waren van een feest dat in één van de sportaccommodaties had plaatsgevonden. Er waren tussen verschillende groepjes enkele opstootjes.


Agenten probeerden de gemoederen te sussen wat voor een belangrijk deel ook lukte. Besloten werd om de groep in de richting van de rotonde met de Leigraaf te sturen. Op enige afstand werd de groep door agenten geobserveerd. Door enkele jongens werden vervolgens vernielingen aangericht bij een benzinestation aan de Leigraaf. Eén van de jongens die vernielingen aanrichtten kon worden aangehouden. Het betreft een 17-jarige jongen uit Beuningen. Hij is op het politiebureau verhoord.

Hij bekende met stenen te hebben gegooid. De politie onderzoekt wie er nog meer bij de vernielingen betrokken was en sluit meer aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):