vrijdag, 27. januari 2012 - 9:09

Felle brand verwoest flatwoning in Boxtel

Boxtel

Op de 9e verdieping van flat "Schorpioen" aan het Hoogheem in Boxtel heeft donderdagmiddag korte tijd een felle brand gewoed. Omstreeks 17.00 uur rukte de brandweer met groot materieel uit naar de brand welke woedde in de slaapkamer.

Snel werd opgeschaald naar middelbrand en kwam een redvoertuig uit 's-Hertogenbosch ter plaatse. Omdat er in het begin sprake was van dat er nog mensen in de brandende flat aanwezig waren werd in allerijl het Mobiel Medisch Team (MMT) opgeroepen. Al snel werd duidelijk dat zich niemand in de brandende flat aanwezig was en werd het MMT geannuleerd. De politie sloot een groot gebied rondom de flat af vanwege vallende glasscherven welke rakelings langs de hulpverleners naar beneden kwamen gevallen.

Met uitzondering van de getroffen woning en de woning welke zich daar precies onder bevond, mochten alle bewoners hun flat weer betreden. De brandweer heeft beide appartementen geventileerd waarna een medewerker van Stichting Salvage de situatie zou beoordelen of dat de terugkeer van de bewoners verantwoord was. Deze bewoners zijn tijdelijk opgevangen in het naastgelegen gemeenschapshuis "De Rots" waar ook burgemeester Frank van Beers van de gemeente Boxtel aanwezig was.
Provincie:
Tag(s):