zondag, 17. juni 2012 - 17:06 Update: 08-07-2014 0:29

Ferrari loopt forse schade op bij slippartij op circuit Zandvoort

Zandvoort

Tijdens het Fastcar festival op het circuit van Zandvoort was het zondag een bonte verzameling van personenwagens die rondjes mochten racen op het befaamde circuit.

Niet alleen dure racewagens gingen van start, maar ook eigenaren van "gewone auto´s" konden het gaspedaal van hun wagen tot op de bodem intrappen om de PK´s onder de motorkap vandaan te persen.

Niet iedere auto ging heelhuids van het circuit af. Zo ook de Ferrari 360 Mondena S1 van de 40-jarige Rijswijker van den Berg. Tijdens het rijden met de Italiaanse bolide raakte hij in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt nadat het voorwiel van de auto naast de baan kwam. Hierna raakte de Ferrari met de achterkant de vangrail, gevolgd door de voorkant. De auto kon niet meer zelf rijden en moest, onder grote belangstelling van het toegestroomde publiek, worden afgesleept.

Volgens van den Berg is de schade aan zijn auto groot, maar kan het gelukkig worden gerepareerd. 'Volgens medewerkers van het circuit is de temperatuur van de banden de oorzaak geweest van slippartij. Als ik iets minder hard had gereden met de koude banden, was het waarschijnlijk niet gebeurd', aldus van den Berg.

Geheel onbekend met het racen is de eigenaar van de Ferrari niet. Zo heeft hij een cursus gevolgd bij Ferrari in Italië. Hier reed hij in de opvolger van zijn eigen bolide die nog veel harder kon.
Categorie:
Tag(s):