vrijdag, 12. oktober 2012 - 10:50

Festivalprogramma Roots in the Woods bekend

Apeldoorn

Met het vallen van de eerste bladeren maakt festival Roots in the Woods haar programma bekend. Het herfstfestival brengt samen met onder andere Anne Soldaat (muziek), Emilio Guzman (cabaret), Ruth Bakker (theater) en Zazí (muziek) voor de derde keer een ode aan het najaar in het Beekpark Apeldoorn.

Speciaal voor het festival wordt het Beekpark van 19 tot 21 oktober omgetoverd tot een sprookjesachtig festivalbos. Hier genieten bezoekers van een afwisselend en sfeervol programma vol muziek, theater, cabaret, traditionele specialiteiten en avontuurlijke activiteiten voor jong en oud.

Op donderdagavond wordt het festival feestelijk afgetrapt met een Business Club diner voor genodigden. Vrijdagmiddag wordt het festivalterrein opengesteld voor het grote publiek en kunnen bezoekers genieten van verschillende acts op het festivalterrein en voorstellingen van Huub Cooijmans en Ruth Bakker in het Houten Theater. De officiële opening voor het festivalpubliek vindt echter vrijdagvond plaats, gevolgd door de beats van onder andere DJ Feike.

De zaterdagmiddag staat in het teken van gezinnen met kinderen, maar ook andere festivalgangers kunnen zich uitstekend vermaken. Breng bijvoorbeeld een ode aan de aardappel bij Knol d’ Amour en volg de fantasierijke levensloop van de pieper in beeld, geluid, geur en smaak. Even opwarmen? Strijk neer bij het kampvuur voor een ouderwetse barbecue. Of dans je warm bij de optredens van Sparrow Falls, Hill Billy Boogiemen en Zazí. Ondertussen vermaken de kleine kinderen zich in het Houten Theater bij de bekroonde kindervoorstelling Loet Moet en gaan de wat grotere kids toveren met stof bij Markant of schommelen tussen de bomen.

Op zaterdagavond staan er in de grote festivaltent verschillende artiesten op het podium en dans je de nacht tegemoet met optredens van Case Mayfield en diverse DJ’s. Start vervolgens de zondag rustig op met een ambachtelijk Veluws broodje en de sfeervolle indie-popdeuntjes van Swelter. Laat je daarna flink wakker schudden door cabaretier Emilio Guzman of het theatrale muziekgezelschap Freddy & die Düsenjäger en sluit af met de topact van het festival: Anne Soldaat.

De volledige line-up met tijden is te vinden op de website van Roots in the Woods, www.rootsinthewoods.nl. Bij sommige voorstellingen wordt een klein bedrag voor entree gevraagd. Op vrijdag start het festival voor het publiek om 16.00 uur en zal om 00.00 afgelopen zijn. Op zaterdag en zondag is het festivalterrein vanaf 12.00 uur geopend. Op zaterdag loopt het evenement door tot 00.00 en op zondag tot 19.00 uur.
Provincie:
Tag(s):