woensdag, 21. maart 2012 - 8:56 Update: 08-07-2014 0:53

Feyenoord houdt talent van pers weg: 'Niet verstandig nu'

(ElfVoetbal) Na afloop werd hij door John Guidetti op de schouders genomen. Zijn basisdebuut was namelijk ijzersterk.

Maar Tonny Trindade de Vilhena verscheen daarna niet voor de camera's en de schrijvende pers.

Terwijl diverse media graag de ervaringen van de 17-jarige middenvelder hadden willen optekenen. Vanwege een schorsing van Otman Bakkal kreeg de jeugdinternational een basisoptreden. Eerder was hij al ingevallen tijdens de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Tegen FC Twente zondag (0-2 winst) speelde hij ijzersterk. Hij veroverde diverse ballen, was bij veel aanvallen betrokken en zijn passjes kwamen stuk voor stuk aan.

Volgens technisch directeur Martin van Geel wilde Feyenoord de linkermiddenvelder na afloop in bescherming nemen. "Hij deed tijdens die middag al zoveel nieuwe indrukken op", zegt Van Geel vandaag in het Algemeen Dagblad. "En om dan na afloop voor een serie televisiecamera's en journalisten te verschijnen, dat leek ons niet het verstandigste. Maar uiteraard mag hij straks na een andere wedstrijd een keer zijn zegje doen. Alleen in Enschede, zo direct na zijn debuut in het eerste, leek ons dat niet het juiste moment."

Komend weekend tegen De Graafschap ontbreekt hij echter. Met Oranje onder 17 jaar speelt hij een EK-kwalificatietoernooi in eigen land.
Categorie:
Tag(s):