zondag, 26. februari 2012 - 12:48

Fietsende pedofiel aangehouden dankzij alerte kinderen en ouders

Geldrop

Een 45-jarige fietser uit Eindhoven werd zaterdagmiddag rond 15.30 uur op de Reinoutlaan in Geldrop door de politie aangehouden, kort nadat hij hier een minderjarig meisje had aangesproken.

'Hij zou aan dat meisje hebben gevraagd met hem mee te willen gaan', meldt de politie zondag. De aanhouding was mogelijk mede dankzij alert optreden van kinderen die even tevoren door de man waren aangesproken en de ouders van die kinderen, die onmiddellijk de politie hiervan in kennis stelde.

Het eerste incident was op de Langstraat. Een 10-jarig meisje op een fiets zou door de man zijn aangesproken. Hij vroeg haar met hem mee te gaan. Ze besloot daarop hard weg te fietsen.

Thuis aangekomen vertelde ze haar relaas, waarop haar ouders direct naar de politie zijn gegaan. Kort hierna meldde zich weer een ouder met een kind. Dit meisje zou met een vriendinnetje door een man op een fiets zijn aangesproken toen ze aan het spelen waren in de Mackenziestraat.

Naar aanleiding van dit tweede incident, waarbij het signalement van de verdachte overeen kwam met het eerste incident, startte de politie in de omgeving een onderzoek.

Kort hierna kon de man worden betrapt toen hij een meisje aansprak op de Reinoutlaan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en is inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):