donderdag, 18. oktober 2012 - 11:03

Fietsendief gepakt na panne

Den Haag

Het zat donderdag een 31-jarige fietsendief uit Vught niet mee toen hij op de Kalvermarkt in Den Haag een fiets weg nam.

De man was omstreeks 01.00 uur in het centrum van Den Haag aan de wandel en stopte bij iedere fiets die hij tegenkwam. Ook op de Kalvermarkt bekeek hij uitvoerig de daar gestalde fietsen en boog zich uiteindelijk over één van de fietsen en begon daaraan te trekken.

Toen hij de fiets uit het rek had gehaald, stapte hij op en wilde wegfietsen. Hij kwam echter niet ver, aangezien de ketting van de fiets eraf lag.

Tot overmaat van ramp was hij tijdens de diefstal ook nog eens gadegeslagen door twee surveillerende agenten in burger. Die hadden de man, die bekend staat als fietsendief, al een tijdje in het oog en waren hem gevolgd tijdens zijn zoektocht naar een geschikte fiets om te stelen. Nadat hij daadwerkelijk toesloeg en met 'pech' langs de weg kwam te staan, vatten zij hem in de kraag. De man is ingesloten op het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal is opgemaakt. De man staat te boek als zeer actieve veelpleger.
Provincie:
Tag(s):