maandag, 2. april 2012 - 10:18

Finalisten bekend Teenstraprijs 2012

De Boerderijenstichting Groningen kiest dit jaar de mooiste Groninger Boerderij in de categorie “Historische boerderijen met een horecafunctie (café/restaurant)”. De gekozen boerderij wordt gewaardeerd met de TEENSTRAPRIJS.

Elke twee jaar wordt door de Boerderijenstichting Groningen een prijs uitgeschreven voor de mooiste boerderij van Groningen in een bepaalde categorie. Met de prijs worden eigenaren gehonoreerd die op een respectvolle en inspirerende wijze een nieuwe bestemming hebben gegeven aan een historische boerderij. Daarnaast wil de stichting met deze prijs ook een groter publiek bewust maken van de waarde van oude boerderijen als beeldbepalend element in het Groninger landschap.

De jury heeft een moeilijke taak gehad om uit de vele prachtige boerderijen en erven een keuze te maken. Uiteindelijk zijn uit veertien genomineerde boerderijen zes finalisten gekozen. Opvallend is de grote zorg die bij deze finalisten is besteed aan de instandhouding van het karakter van de boerderijen en de erven. De finalisten zijn:

Theeschenkerij Smeerling - Smeerling
Schathuis Fraeylemaborg - Slochteren
Schathuis Menkemaborg - Uithuizen
Herberg Onder de Linden - Aduard
De Plaats Melkema - Huizinge
Pitch & Putt - Oostwold (Oldambt)

Op 22 juni wordt de Teenstraprijs 2012 uitgereikt aan de winnende boerderij door de heer P. de Vey Mestdagh, gedeputeerde van de provincie Groningen.
Provincie:
Tag(s):