vrijdag, 6. april 2012 - 11:44

FIOD en Belastingdienst voorkomen miljoenenfraude

Enschede

De FIOD heeft donderdag doorzoekingen gedaan in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket naar fraude met inkomstenbelasting. Het vermoeden is dat namens een groot aantal belastingplichtigen onjuiste aangiften inkomstenbelasting zijn ingediend.

De verdachte diende vermoedelijk verzoeken aangiften inkomstenbelasting op naam van derden in bij de Belastingdienst, waarbij gebruik werd gemaakt van gefingeerde gegevens. Er werden bijvoorbeeld hoge aftrekkosten van ziektekosten en giften opgevoerd die niet in overeenstemming met de werkelijkheid waren. De valse aangiften zouden leiden tot hoge teruggaven inkomstenbelasting waar de betrokken belastingplichtigen geen recht op hadden.

Door de scherpe aandacht voor systeemfraude ontdekte de Belastingdienst al snel dat de aanvragen onjuist waren en afkomstig van de verdachte. De snelle interventie service van de FIOD heeft gisteren direct ingegrepen om te voorkomen dat nog meer fraudeleuze aangiften inkomstenbelasting gedaan kunnen worden. De FIOD heeft in deze zaak een woning in Enschede doorzocht. Daarbij zijn administratie en computers in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):