maandag, 26. maart 2012 - 17:40

FIOD houdt man aan voor fraude van 1,2 miljoen euro

Den Haag

De FIOD heeft maandag een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. 'Hij wordt verdacht van het opzettelijk onjuist doen van aangiften inkomstenbelasting en omzetbelasting, valsheid in geschrift en witwassen', meldt het ministerie van Financiën maandag .

De verdachte diende vermoedelijk valse verzoeken voorlopige teruggaaf inkomstenbelasting en aanvragen toeslagen op naam van derden in bij de Belastingdienst. Ook werden onjuiste aangiften omzetbelasting en inkomstenbelasting op naam van anderen ingediend.

Een deel van die derden is afkomstig uit de Baltische staten. Deze personen werden vermoedelijk overgehaald om naar Nederland te komen met het voorwendsel om hier in de tuinbouw of de bouw te gaan werken. Vermoedelijk regelde de verdachte voor hen de inschrijving bij de gemeente, de aanvraag van een burgerservicenummer, een bankrekening en inschrijving bij de Kamer van Koophandel als ZZP-er.

De verdachte liet de bankpasjes aan hem afgeven. Het vermoeden is dat hij op deze manier heeft geprobeerd de Belastingdienst op te lichten voor ongeveer 1,2 miljoen euro.

De FIOD heeft in deze zaak 2 woningen in Den Haag en een woning in Zoetermeer doorzocht. Daarbij zijn administratie en computers in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):