dinsdag, 6. maart 2012 - 20:06

FIOD houdt verdachte aan voor fraude met inkomstenbelasting

Maastricht

De FIOD heeft dinsdag een 32-jarige verdachte uit Maastricht aangehouden op verdenking van omvangrijke fraude met inkomstenbelasting. Dit heeft het ministerie van Financiën dinsdag bekendgemaakt.

Het vermoeden is dat hij opzettelijk 132 onjuiste aangiften inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen op naam van 86 derden heeft ingediend.

De verdachte gebruikte bij de aangiften vermoedelijk de persoonsgegevens en het burgerservicenummer van derden die hiervan niet op de hoogte waren. Daarnaast gebruikte hij gefingeerde bedragen aan loon en ingehouden loonheffing.

Op de aangiftebiljetten vulden hij zijn eigen bankrekeningnummer in. Vermoedelijk heeft de verdachte de gegevens van de derden verkregen door (belasting)brieven gericht aan deze derden te onderscheppen.

De valse aangiften leidden tot hoge teruggaven inkomstenbelasting waar verdachte geen recht op had. In totaal is bijna 1.000.000 euro onterecht teruggevraagd van de Belastingdienst. Hiervan is ruim 43.000 euro daadwerkelijk uitbetaald op de bankrekening van de verdachte.

De verdachte is aangehouden op verdenking van het doen van onjuiste aangifte inkomstenbelasting, valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Op vrijdag 9 maart wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. De FIOD heeft in deze zaak een woning doorzocht in Maastricht. Daarbij is administratie in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):