maandag, 23. januari 2012 - 13:43

FIOD legt beslag op geld, auto's en sieraden voor BTW-fraude

Eindhoven

De FIOD heeft dinsdag 17 januari in een onderzoek naar BTW-fraude beslag gelegd op onder andere ruim 90.000 euro aan contant geld, een gerestaureerde oldtimer uit 1951 en verschillende sieraden en dure horloges. Dit heeft het ministerie van Financiën maandag bekendgemaakt.

Tijdens de actie stuitte de FIOD ook op een hennepkwekerij, cocaïne en een pistool. Zeven verdachten zijn aangehouden. Het onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket richt zich op fraude met omzetbelasting.

Het vermoeden bestaat dat de verdachten sinds 2009 keer op keer dezelfde goederen doorverkochten. Het ging om dozen met frezen die vermoedelijk werden verkocht zonder dat er BTW werd afgedragen.

Vervolgens werd de BTW wel teruggevraagd aan de Belastingdienst. Ook bleven de frezen in dezelfde handen, waardoor de truc steeds kon worden herhaald. De verdachten hebben op deze manier mogelijk voor bijna 2 miljoen euro gefraudeerd.

Eindhoven, Venlo en Nijmegen
De FIOD heeft dinsdag doorzoekingen gedaan op 14 woonadressen in en rondom Venlo, Nijmegen en Eindhoven. Ook is een bedrijfspand in Duitsland doorzocht. Geldhonden van de Douane zijn ingezet om te zoeken naar geld.

Bij de actie heeft de FIOD verder beslag gelegd op auto's, een scooter, dure televisies, administratie en de frezen waarmee de fraude is gepleegd. 'Het beslag is gelegd omdat fraude niet mag lonen', aldus het ministerie.

Drie verdachten zijn op vrijdag 20 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld. Nieuwe aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):