woensdag, 14. maart 2012 - 21:46 Update: 08-07-2014 0:54

Fitte Ooijer (37): 'Het is mooi geweest'

[ELF-Voetbal] Nog een aantal maanden en dan zit de profcarrière van André Ooijer erop. De 37-jarige centrumverdediger van Ajax heeft besloten om na dit seizoen te stoppen.

"Het blijft een moeilijke beslissing, ook omdat ik me lichamelijk en mentaal nog zo goed voel", zegt de oud-verdediger van FC Volendam, Roda JC, PSV en Blackburn Rovers tegenover het AD. "Maar het is mooi geweest. Natuurlijk is er altijd twijfel, juist omdat je nog zo lekker traint, omdat je lichamelijk en fysiek zo fit bent. Ik stop straks ook niet omdat ik het gevoel heb dat ik het niet meer aankan of dat ik er geen zin in heb, maar deze zomer word ik 38. Het moment om te stoppen is gekomen. Ik heb lang over het besluit nagedacht, maar het is mooi geweest."

Ooijer weet nog niet wat hij na de voetballerij gaat doen. "Ik kan me nog geen leven zonder voetbal voorstellen, want op mijn vierde trapte ik al tegen een bal bij SDW. Wat ik ga doen, weet ik nog niet. Daar ga ik eens rustig over nadenken", vertelt de 55-voudig voormalig Oranje-international, die bij Ajax hoopt af te sluiten met een landskampioenschap. "Ik wil het maximale eruit halen. Met Ajax spelen we nog mee om de titel. Dat is natuurlijk erg prettig. Mijn doel is het seizoen zo goed mogelijk afsluiten en dan waardig afscheid nemen."
Categorie:
Tag(s):