zondag, 5. augustus 2012 - 21:19

Flatwoning in Sittard blijkt 'drugshol'

Sittard

Een flatwoning aan de Eisenhowerstraat in Sittard is vrijdagavond ontmaskerd als 'drugshol'. Hierbij zijn twee hoofdverdachten, een man en een vrouw beiden 39 jaar oud aangehouden, en zijn verder zeven kopers opgepakt.

De politie reageerde op klachten van omwonenden en deed vrijdagavond een inval in de flatwoning nadat even tevoren twee jonge Duitsers van 16 en 17 jaar naar buiten waren gekomen. Die twee, afkomstig uit Susterseel en Gangelt, waren op een scooter naar Sittard gekomen om in genoemde woning 'peppillen' te kopen.

Ook had één van hen wiet bij zich. Binnen in de woning waren niet alleen de twee hoofdverdachten, maar ook vijf anderen in de leeftijd van 16 tot 28 jaar en woonachtig in Sittard en de Duitse Selfkant gemeenten. Doorzoeking van de flatwoning leverde 1,5 kilo amfetamine, enkele tientallen XTC-tabletten, 1,5 kilo hennep in diverse verschijningsvormen (o.a. spacecake en wiet) en een aantal LSD-strippen op.

In de garage vond de politie nog een jerrycan met een grondstof voor het maken van XTC. Een van de verdachte kopers had een boksbeugel bij zich en in de woning werden diverse spuitbussen met pepperspray aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):