woensdag, 3. oktober 2012 - 15:36 Update: 08-07-2014 0:26

Flipperaar Zalm ontvangt 1e exemplaar jubileumboek Flippervereniging

Amsterdam

In het weekend van 5 tot 7 oktober viert de Nederlandse Flipper Vereniging (NFV) haar twintig jarig bestaan in Amsterdam. Met een boekpresentatie, een wedstrijd met alle wereldtoppers en met Gerrit Zalm, Nederlands bekendste flipperaar.

Op vrijdag 5 oktober wordt ter ere van het jubileum het boek No Balls, No Glory!; twintig jaar pinball in de polder gepresenteerd in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Het boek schetst de geschiedenis van waarschijnlijk een van de meest bijzondere verenigingen van Nederland. Flipperaars bestaan er in allerlei pluimages: techneuten, verzamelaars en wedstrijdspelers. Naast dat een groot aantal van de geïnterviewden uit het boek aanwezig zal zijn, wordt een tweetal zeer bijzondere flipperkasten getoond en zal grafisch ontwerper Jean-Paul de Win vertellen over de nieuwe flipperkast The Wizard of Oz. Meer informatie over de middag vind je hier: http://www.dezwijger.nl/page/56885/nl

Op 6 en 7 oktober vindt het Dutch Pinball Open plaats in de Heldringschool, Burgemeester Eliasstraat 20 in Amsterdam. De school wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot ouderwetse arcade en meer dan 100 flipperkasten zullen er te bespelen zijn. Naar verwachting zullen er 12 verschillende nationaliteiten aan het DPO meedoen en naast de gewone wedstrijd is er ook een dames- en jeugdkampioenschap. Liefhebbers van oudere generatie flipperkasten kunnen hun hart ophalen bij de Classic Match.

Voormalig wereldkampioen Albert Nomden (Muntendam) en Europees Kampioen Roy Wils (Nijmegen) mengen zich in de strijd. De wereldkampioen van 2010 Daniele Acciari uit Italië verdedigt zijn Dutch Pinball Open titel van 2011.

Zondag 7 oktober rond 17.00 uur zal Gerrit Zalm, voorzitter van de Raad van Bestuur van de ABN AMRO bank het eerste exemplaar van No Balls, No Glory! uitreiken aan auteur Jim Jansen waarna hij ook de winnaar van het DPO 2012 zal huldigen.

De NFV www.nfvpinball.nl is met meer dan 1100 leden de grootste flippervereniging ter wereld. Doel van de vereniging is om het flipper erfgoed veilig te stellen voor een volgende generatie en om het spel laagdrempelig te houden voor zo’n groot mogelijke groep mensen.
Categorie:
Tag(s):