zondag, 7. oktober 2012 - 17:58

Floriade 2012 gesloten! Floriade trok ruim 2 miljoen bezoekers.

Venlo

Na 186 dagen is Floriade 2012 aan het einde van de middag tijdens een officiële slotceremonie beëindigd.

Algemeen Directeur van Floriade 2012 Paul Beck liet tijdens de ceremonie weten dat 2.046.684 bezoekers de Floriade hebben bezocht. “En daar zijn we zeer tevreden mee. Het is echter nog te vroeg een definitieve financiële balans op te maken. De poorten zijn maandag dicht maar de boeken nog niet.

Maar ik blijf zoals ik dat altijd heb gedaan goede hoop houden op een goed eindresultaat. Belangrijk te noemen is dat de bezoeker ons park heeft gewaardeerd met een 8.5 en de personeelsleden met een 9,2. Ik maak dan ook een diepe buiging voor het personeel. Zij hebben een grote bijdrage geleverd aan het succes van deze Floriade”, aldus Paul Beck.

Tijdens de ceremonie werd Het Huis van de Smaak uitgeroepen tot beste inzender van Floriade 2012. De inzending van het Groenten en Fruit Bureau Nederland won daarmee de Floriade Award en een geldbedrag van $10.000,-. Er werden nog meer prijzen uitgereikt door de jury.

Beck roemde met name de inhoud van Floriade 2012. “Alle inzenders hebben uiterste inspanningen geleverd om de bezoeker die beleving te geven die wij voor ogen hadden. Maar ook de vele business tot business activiteiten die hebben plaatsgevonden in alle paviljoens zijn van groot belang geweest. We hebben 42 landen mogen verwelkomen als deelnemer, er zijn 30 nationale dagen georganiseerd waarbij de verschillende delegaties kennis hebben gemaakt met deze Regio en de Nederlandse Tuinbouw. Dit is van ongekend belang voor de toekomst.

De Floriade heeft ook al veel opgeleverd. Denk alleen al aan die honderden personeelsleden die veelal uit een uitkeringssituatie weer aan het werk zijn gegaan en weer zijn opgenomen in het arbeidsproces. Maar ook de toeristische sector heeft volop geprofiteerd van deze Wereld Expo. Hotels in de Regio Venlo hebben gemiddeld 30% meer overnachtingen kunnen bijschrijven dit jaar dankzij de Floriade.

Het allerbelangrijkste is dat de Regio Venlo de wereld heeft kunnen ontmoeten en de wereld de Regio Venlo op het podium van de Floriade. Daar kan geen reclamecampagne tegenop. Veel contacten zijn bij ons gelegd die vruchtbare investeringen kunnen opleveren in de toekomst. Dat is de winst van deze Floriade!”, aldus Beck.

De algemeen directeur dankte in zijn slotwoord Founder Rabobank, de overige sponsoren, de Regio Venlo, Provincie Limburg en de Nederlandse Tuinbouwraad voor alle support.
Paul Beck: “zonder de kennis en kunde van deze partners was deze Floriade niet mogelijk geweest”.

Tijdens de slotceremonie werd het Floriadepark overgedragen aan Venlo GreenPark. Tevens droeg de organisatie van de zesde Wereld Tuinbouw Expo het stokje over aan de organisatie van Floriade 2022 in Almere. Floriade 2012 werd afgesloten met een slotshow op Floriade Theatre voor de bezoekers, geregisseerd door Cees Rullens.

Foto 1: Uitreiking Florade Award voor de inzending van het Groeten en Fruit Bureau Nederland.
Foto 2: Officiële slotceremonie Floriade
Provincie:
Tag(s):