woensdag, 8. februari 2012 - 19:07

FNV Bouw: alle hens aan dek voor de bouwsector

Utrecht

De productie in de bouwsector komt in 2012 op hetzelfde niveau uit als in 2010. Oorzaak is de verslechterde economie. Dat blijkt uit nieuwe prognoses van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

FNV Bouw-voorzitter John Kerstens: “Het is nu alle hens aan dek voor de bouw. Als we nu niet investeren, is het straks te laat”.

In 2012 valt de totale bouwproductie terug naar het dieptepunt van 2010. Ook in 2013 zal nog geen sprake zijn van een betekenisvol herstel, zo voorspelt het EIB. Pas vanaf 2014 is weer sprake van herstel van productie en werkgelegenheid in de bouw. Dit is twee jaar later dan voor de eurocrisis werd voorzien, aldus het instituut.
Afgrond

“Bij FNV Bouw worden we dagelijks geconfronteerd met bedrijven die op de rand van de afgrond balanceren of er net overheen kukelen. Voor onze bestuurders in de regio’s is dat dagelijkse kost. De prognoses van het EIB bevestigen dat beeld”, zegt John Kerstens, voorzitter van FNV Bouw.

Het EIB meldt over 2011, na twee jaar van productieverlies met een totaal van 15 procent, een productietoename van 3,5 procent. Volgens de Amsterdamse economen liet de bouwproductie in 2011 twee gezichten zien: het eerste half jaar herstel, daarna een omslag naar krimp.
Provincie:
Tag(s):