dinsdag, 29. mei 2012 - 12:01

FNV: door Kamp concurreert AOW’er oudere werknemer uit de markt

Amsterdam

“Ruilhandel met mensen, dat is wat er gebeurt als de plannen van Minister Kamp doorgaan”, zegt FNV-federatiebestuurder Leo Hartveld.

Een keten aan tijdelijke contracten, werken tegen minimumloon, slechts zes weken doorbetaling bij ziekte en de kans om veel sneller ontslagen te worden. Zie hier het toekomstbeeld van de 55-plusser op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hartveld: “Op deze manier concurreren AOW´ers oudere werknemers de markt uit.”

De FNV beoordeelt deze maatregelen van de minister als volstrekt onvoldoende “Het is onbegrijpelijk dat er in een tijd van hoge werkloosheid op deze wijze wordt gerommeld aan het arbeidsstelsel”, stelt Hartveld. “Als je ziet dat het CBS vandaag naar buiten brengt dat 1 op de 5 werknemers inmiddels flexwerker is, dan kan het toch niet zo zijn dat Kamp de arbeidsmarkt nog verder flexibiliseert.”

Volgens de minister is het aantrekkelijk om AOW´ers in dienst te nemen. De werknemer boven 65 is al goedkoper doordat er geen AOW-premie verschuldigd is. Maar dit gaat dan wel over de ruggen van andere oudere werknemers die jarenlang hard hebben gewerkt en aan het einde van hun carrière afgedankt worden. “Een werkgever zal nu sneller kiezen voor een AOW´er en iemand tussen de 55 en 65 afdanken, want zij zijn veel duurder. Boven de 55 ben je dan dus te duur, te oud en dus kansloos op de arbeidsmarkt”, aldus Hartveld.

Volgens de FNV verdringen AOW’ers dus de oudere werknemers op de arbeidsmarkt. “Het wordt dus nu mogelijk gemaakt om iemand van 55 te ontslaan, hem dan tien jaar in de bijstand te laten zitten om hem dan op zijn 65ste alleen nog maar tijdelijke contracten aan te bieden, onaanvaardbaar.”
Categorie:
Tag(s):