vrijdag, 8. juni 2012 - 10:07

FNV: Hoogste schadevergoeding burnout-zaak ooit

Utrecht

Bureau Beroepsziekten FNV (BBZ) heeft een schadevergoeding van 370.000 euro bedongen voor een accountant met burnout-klachten. Dat is de hoogste schadevergoeding in een burnout-zaak in de geschiedenis van het bureau.

In 2009 werd zijn werkgever in hoger beroep door de rechter aansprakelijk gesteld voor de klachten en na tweeënhalf jaar onderhandelen is er een schikking getroffen. In totaal heeft de zaak 11 jaar geduurd. De uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch in 2009 was een belangrijke uitspraak op arbeidsrechtelijk gebied.

Govert Jan Knotter, de advocaat die de zaak namens Bureau Beroepsziekten: “Het Hof benadrukte destijds dat een werkgever de risico’s van een min of meer permanente werkdruk niet zo maar kan afwentelen op een werknemer. Dat was een belangrijke uitspraak.”

Na de uitspraak in 2009 waren beide partijen het nog oneens over de standpunten waarop de schadevergoeding gebaseerd zou moeten zijn. Daarom volgde nogmaals de gang naar de rechter die in mei 2010 de standpunten vaststelde. In februari 2012 kwamen de partijen tot een schikking en de verzekeraar van de werkgever heeft onlangs het laatste stukje van de 370.000 euro uitbetaald.
Provincie:
Tag(s):