donderdag, 13. september 2012 - 12:20

FNV: Nederland kiest voor socialere koers

Amsterdam

‘’Het is duidelijk dat veel kiezers het signaal afgeven dat het socialer en solidair moet. De kiezer heeft gekozen voor een andere koers. Dat is de eerste reactie van Ton Heerts, voorzitter van de FNV/de nieuwe vakbeweging. Er moet snel een kabinet komen dat een sociaal en solidair beleid gaat voeren. Deze uitslag vormt de basis voor een nieuwe sociale agenda.’’

De Kunduz-partijen hebben geen meerderheid meer in de Kamer. De FNV gaat ervan uit dat de slechte plannen die zij bedacht hadden naar de prullenbak gaan.

Dat bezuinigen over een langere periode nodig is in deze periode van aanhoudende crisis is helder. Maar volgens de FNV staan er op de komende begroting voor 2013 veel oneerlijke maatregelen. De FNV pleit voor pleit voor slimme investeringen in mensen, banen en eerlijk delen. Heerts: “De forensentaks, uitkleding van het ontslagbescherming en de torenhoge eigen bijdrage in de zorg. Allemaal maatregelen waar Nederland niet beter en niet socialer van wordt. Wij zullen ons direct melden zodra de nieuwe volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer geïnstalleerd zijn. Om ze er met argumenten van de mensen van dit land te overtuigen dat het ook anders kan. Ons devies is: niet slopen, maar bouwen. En daar willen we de partijen graag bij helpen.”
Provincie:
Tag(s):