woensdag, 22. augustus 2012 - 11:44

FNV: Wanted! Een sociaal Nederland!

De FNV gaat in de aanloop naar de verkiezingen op 12 september mensen informeren over de standpunten van diverse politieke partijen.

Daarom presenteert de FNV op de website www.socialewoestijn.nl en haar eigen website een standpuntenvergelijker, de Partij Battle en komt er op 6 september een bijlage in het dagblad Metro. Want de FNV wil een sociaal Nederland en roept Nederlanders op om een sociale en solidaire stem uit te brengen.

FNV-campagneleider Leo Hartveld: “Wij willen dat de kiezers goed geïnformeerd naar de stembus gaan. Ons land verkeert niet alleen in een economische crisis, er staan ook nieuwe verkiezingen voor de deur.

Op het gebied van werk en inkomen spant het er echt om, omdat de Kunduz-coalitie na de val van het kabinet afgelopen april alsnog een aantal bezuinigingsmaatregelen heeft doorgevoerd die ingrijpende gevolgen hebben voor Nederland. We hopen dat de Nederlandse kiezer straks kiest voor een sociaal en solidair Nederland.”

Partij Battle

Het is game on volgens de FNV. En daarom is er nu de Partij Battle om mensen uit te dagen hun politieke kennis te testen. En deze kennisquiz te delen via Facebook, Twitter en andere social media. Dat kan met de FNV Partij Battle, een game waarmee de kiezer zijn kennis van partijen traint en op de proef stelt. De game is te vinden op www.socialewoestijn.nl/game.

Vanaf nu volgen er politieke lunchtafeldiscussies met collega’s. De game zit vol met vragen over de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen, gerangschikt op partij en thema. En daarin kan de kiezer laten zien dat diegene met de grootste mond niet altijd het meeste verstand van zaken heeft.

Standpuntenvergelijker

In deze standpuntenvergelijker kan de kiezer de diverse standpunten van de politieke partijen en die van de FNV vergelijken. Op diverse thema’s laat de vergelijker zien hoe de verschillende partijen over bijvoorbeeld de zorg, inkomen en de sociale zekerheid denken. Geïnteresseerden kunnen de voor hen belangrijkste thema’s aanvinken.
Provincie:
Tag(s):