woensdag, 19. december 2012 - 21:14

Fokke de Jonge nieuwe hoofdtrainer Onstwedder Boys

Onstwedde

Fokke de Jonge uit Emmen wordt de nieuwe hoofdtrainer van VV Onstwedder Boys. De voormalige assistent van betaald voetbalclub BVO Emmen volgt bij de oranjehemden Rik Udema op, die na drie seizoenen vertrekt naar FC Ter Apel.

De 63-jarige De Jonge tekent bij de Onstwedder vierdeklasser een contract getekend voor één seizoen, maar de intentie van beide kanten is een langer verblijf. ,,Wij denken dat de persoon Fokke de Jonge goed past bij onze club’’, zegt voorzitter Luuk Bruggers. De oefenmeester had volgens Bruggers in Onstwedder Boys omdat ‘het een rustige club is met weinig gedoe’. Bovendien wilde hij graag naar een zaterdagclub.

De Jonge is afkomstig van Bargeres, waar hij in vijf jaar tijd twee keer promoveerde, van de vijfde naar de derde klasse. Hij werkte verder — verdeeld over twee periodes — elf jaar bij Drenthina, twee jaar bij SC Angelslo en één jaar bij VV Musselkanaal. Ook werkte hij in het profvoetbal, als assistent-trainer bij BVO Emmen en als scout voor Cambuur Leeuwarden. De Jonge speelde als actief voetballer bij toenmalig eersteklasser SC Angelslo.
Provincie:
Tag(s):