vrijdag, 20. april 2012 - 9:59 Update: 08-07-2014 0:29

Ford Focus Wagon 1.6 Ecoboost Trekauto van het Jaar 2012

Het ANWB-magazine Kampeer & Caravan Kampioen kiest jaarlijks de beste caravantrekker. Na dagenlang testen op de DAF-proefbaan in St. Oedenrode is de Ford Focus Wagon 1.6 Ecoboost als beste Trekauto van het Jaar 2012 uit de bus gekomen. Volgens de jury is de Ford een prima vakantie-auto met een sterke en schone turbomotor.

De deelnemende auto’s waren verdeeld over vijf verschillende klassen. In de A-klasse zegeviert de Citroën DS4 2.0 HDI. Winnaar van de B-klasse wordt de Ford Focus, tevens de overall winnaar. De Toyota Avensis Wagon 1.8 CVT blijkt de sterkste in de C-klasse. In de SUV-klasse eindigt de Skoda Yeti 1.4 TSI als eerste. Bij de mpv’s gaat de overwinning naar de nieuwe Opel Zafira 2.0 CDTi. Aan de 2012-editie van de Trekautoverkiezing hebben in totaal 18 auto’s meegedaan.

Het oordeel over de auto’s wordt gevormd door twee jury’s. Een non-driving jury beoordeelt of de auto geschikt is om mee op vakantie te gaan. De jury kijkt onder meer naar zitcomfort, bagageruimte en het gebruiksgemak van de trekhaak. Een rijdende jury beoordeelt de capaciteiten van de auto’s als caravantrekker. Op de testbaan krijgt elke auto een caravan aan de haak waarmee verschillende proeven worden uitgevoerd. Ook wordt het comfort van de auto’s bepaald op rijstroken met verschillend wegdek. In het meinummer van de KCK staat een vijftien pagina’s tellend verslag van de Trekautoverkiezing.
Categorie:
Tag(s):