zondag, 1. april 2012 - 16:37

Forse stijging GHB-slachtoffers

In 2010 moesten 1200 slachtoffers behandeld worden op de eerste hulp van een ziekenhuis door het gebruik van GHB. In opdracht van het
televisieprogramma KRO Brandpunt heeft Stichting Consument en Veiligheid het GHB-gebruik in Nederland geanalyseerd over de periode 2005 - 2010.

In 2005 werden er slechts enkele honderden slachtoffers behandeld. Consument en Veiligheid denkt dat het aantal GHB-slachtoffers alleen nog maar zal toenemen.

In Brandpunt meldt woordvoerder Willem van Hooijdonk van de politie Midden en West Brabant dat ze alleen al in die regio met 'enkele tientallen incidenten per maand' te maken heeft. Het korps heeft sinds kort een speciale cel voor GHB verslaafden. De drug is nog steeds niet verboden, waardoor bezit en handel door justitie niet is aan te pakken.

Woordvoerder Cees Meijer van Consument en Veiligheid zegt: 'Ik vind de cijfers alarmerend, je ziet toch een enorme stijging, het blijft niet beperkt tot op straat en het partycircuit, het is echt thuis dat de mensen het gebruiken en ze komen ook de woning niet uit, want ze kunnen het zelf maken en de recepten staan op internet en de producten worden ook on-line aangeboden.'
Provincie:
Tag(s):