vrijdag, 11. mei 2012 - 15:01

Frans jacht drie keer in de problemen voor de Zeeuwse kust

Westkapelle

Vrijdagochtend om 08.30 uur ontving het Kustwachtcentrum Den Helder een oproep van het 40 voet lange Franse jacht ‘Maritzu’. Dit heeft Kustwachtcentrum Den Helder vrijdag bekendgemaakt.

Het Franse jacht kreeg in één ochtend achtereenvolgens te maken met een anker dat niet omhoog kon worden gehaald, liep vervolgens vast aan de grond en kreeg tot overmaat van ramp de motor niet meer gestart.

Anker vast
Het Frans jacht lag ten anker op ongeveer 5 kilometer noord van Westkapelle en kreeg zijn anker niet opgehaald. Hierop is de reddingboot van station Westkapelle van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij ter plaatse gegaan en heeft met enige moeite het anker van het jacht omhoog gehaald. Daarop gaf het jacht aan zijn reis naar de Roompot te vervolgen.

Opnieuw in de problemen
Om 11.50 uur gaf hetzelfde jacht middels een noodoproep te kennen dat het aan de grond was gelopen op de Zeehondenplaat op ongeveer 4 kilometer west van Schouwen. De enige opvarende was in paniek en meldde een slagzij van 20 graden.

Direct is de reddingboot van station Neeltje Jans gealarmeerd die, wederom met de nodige moeite, het jacht rond 13.20 uur wist los te trekken. Vervolgens bleek de motor van het jacht niet te willen starten.

Om verdere problemen te voorkomen heeft de reddingboot het jacht naar Neeltje Jans gesleept.
Provincie:
Tag(s):