maandag, 23. april 2012 - 17:36

Frauderende tandarts door de FIOD aan de tand gevoeld

Amsterdam

De FIOD heeft maandag beslag gelegd op twee woningen en diverse bankrekeningen van een tandarts uit Amsterdam.

'De 29-jarige man wordt ervan verdacht dat hij op grote schaal bij zorgverzekeraars behandelingen declareerde die in de praktijk helemaal niet zijn uitgevoerd', meldt het ministerie van Financiën maandag. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Vermoedelijk heeft de tandarts zorgverzekeringsmaatschappijen voor ongeveer 400.000 euro benadeeld. De FIOD heeft conservatoir beslag gelegd bij de verdachte, zodat schade kan worden verhaald.

Door nu beslag te leggen op bankrekeningen en bezittingen, kunnen mogelijke boetes of schadevergoedingen straks eenvoudiger door de overheid worden geïnd.

Misdaad mag niet lonen. Daarom werken verschillende overheidsdiensten, waaronder de FIOD en het Functioneel Parket, nauw samen om oneerlijk verkregen vermogen terug te halen. Dat gebeurt vooral om het geld terug te kunnen geven aan de gedupeerden.

De Amsterdamse tandarts wordt verdacht van het declareren van niet-geleverde zorg, oplichting en valsheid in geschrift. De man zal op een later moment worden gehoord.
Provincie:
Tag(s):