maandag, 3. december 2012 - 18:36

Galavoorstelling Jubileum Carré afgelast na overlijden acteur Jeroen Willems

Maastricht

Naar aanleiding van het plotselinge overlijden maandagmiddag van acteur Jeroen Willems (50) is de galavoorstelling in Theater Carre maandagavond afgelast. Willems bezweek tijdens de repetities voor de galavoorstelling aan een hartstilstand.

Hij zakte vandaag in elkaar tijdens de repetities voor het programma ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van theater Carré in Amsterdam.

Willems doorliep de Toneelacademie Maastricht, begon zijn carrière bij Theatergroep Hollandia en was daar onder meer te zien in La Musica (1991), het veelvuldig bekroonde Twee Stemmen (1997 en 2004) en La Musica Twee (2003).

Willems werkte ook regelmatig bij andere gezelschappen, waaronder Het Zuidelijk Toneel / Hollandia, het Nationale Toneel, Oostpool en het Vlaamse gezelschap De Tijd. Hij speelde in veel film- en televisieproducties, waaronder Tijd van leven (1996), Wij Alexander (1998), als Wim Sonneveld in de VPRO-dramaserie Bij ons in de Jordaan (2000), Eind 2009 had hij de op drie na grootste rol in Komt een vrouw bij de dokter.

In 2010 was Willems te zien in de AVRO-serie De Troon waarin hij de rol van de oudere Koning Willem II vertolkte. In 2012 speelde Willems de rol van crimineel Mirko Narain is de telefilm Cop vs Killer.
Provincie:
Tag(s):