donderdag, 7. juni 2012 - 21:22

Gamma en Welkoop nieuwe locatie in Meppel

Meppel

Meppel krijgt een grote Gamma aan de Zomerdijk. De Welkoop, die al tijdelijke huisvesting heeft op dezelfde plek, krijgt daar eveneens een nieuw bedrijfsgebouw. Het college van burgemeester en wethouders van Meppel maakte deze week de weg vrij voor de verhuizing van de Gamma naar de Zomerdijk 1a. Het voorontwerpbestemmingsplan Zomerdijk 1a werd afgelopen dinsdag in het college goedgekeurd.

Aan de Zomerdijk mag alvast gestart worden met de bouw. Voor de Gamma betekent het de mogelijkheid om op te schalen naar de nieuwe grotere formule. De Welkoop krijgt een professioneel nieuw pand. “Een grote verbetering voor de bedrijven, maar ook voor Meppel. Een goede ontwikkeling”, aldus wethouder Ton Dohle.

In het nieuwe bestemmingsplan verandert de bestemming aan de Zomerdijk 1 naar “Detailhandel- Grootschalig” om realisatie van een Gamma en een Welkoop mogelijk te maken. De nieuwbouw gaat in september van start. Daardoor kunnen de Gamma en de Welkoop vanaf april 2013 in hun nieuwe onderkomen terecht. Met de bestemmingsplanwijziging is grootschalige detailhandel aan de Ceintuurbaan 89 straks niet meer mogelijk.
Provincie:
Tag(s):