dinsdag, 23. oktober 2012 - 20:00

Gasfles met ontsteking in in beslag genomen auto

Elburg

De politie heeft maandagavond 22 oktober de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld omdat er in een in beslag genomen auto een gasfles met ontsteking was gevonden.

De auto was in beslag genomen na de plofkraak in ’t Harde afgelopen weekend. De Explosieve Opruimingsdienst is uit voorzorg ingeschakeld omdat onduidelijk was of de gasfles gevaarlijk was.

De plofkraak vond in de nacht van zaterdag op zondag 21 oktober plaats bij een geldautomaat aan de Centrumweg in ’t Harde. Met een auto was een deur geramd en de geldautomaat is opgeblazen. Twee mannen gingen er met een zilverkleurige auto vandoor. Zij hebben niets buitgemaakt.

De politie is een onderzoek gestart en trof zondag een gebruikte auto aan. Deze bleek van diefstal afkomstig te zijn. Maandagavond kregen agenten de autosleutel van de rechtmatige eigenaar. Tijdens het onderzoek in de auto, vonden zij de gasfles. De Explosieve Opruimingsdienst is uit voorzorg ingeschakeld.

Het onderzoek wordt voortgezet. De politie is nog steeds op zoek naar mensen die afgelopen weekend iets gezien of gehoord hebben rondom het bankfiliaal.
Provincie:
Tag(s):