dinsdag, 28. augustus 2012 - 18:53

Gaslek Utrecht gedicht

Utrecht

Even voor 16.00 uur raakte dinsdagmiddag in Utrecht een aardgasleiding lek op de Amsterdamsestraatweg. 'Omwonenden werden door de brandweer gewaarschuwd en deze heeft honderd woningen en een kinderdagverblijf ontruimd', meldt de gemeente dinsdagmiddag.

update 28 augustus, 22.17 uur
Gaslek gedicht
Het gaslek op de kruising Muyskenweg/De Lessepsstraat en de Amsterdamsestraatweg is dinsdagavond rond 21.30 uur gedicht. De gemeente zet bussen in om mensen vanaf de opvanglocatie terug naar hun woning te brengen.

Bewoners kunnen zich melden bij de afzetting van hun straat en onder begeleiding van de brandweer terug naar huis. De brandweer voert metingen uit in en buiten de woningen.

update 28 augustus, 20.28 uur
De netbeheerder is op dit moment bezig om het gaslek te dichten. Zodra dat lukt wordt per straat gekeken of woningen veilig zijn.

update 28 augustus, 19.45 uur
De burgemeester is onderweg naar de opvanglocatie. Hier worden op het moment zo'n 30 mensen opgevangen.

Update 28 augustus, 19.35 uur
Als alles volgens planning verloopt kunnen de bewoners rondom het gaslek aan de Amsterdamsestraatweg binnen enkele uren naar huis. Indien het door onverwachte omstandigheden langer duurt, wordt nachtopvang geregeld voor de bewoners die hun huis uit moesten.

Update 28 augustus, 19.15 uur
Een eerste poging om het lek te dichten is mislukt. Er wordt nu een tweede poging gedaan. Er is geen explosiegevaar.

Update 28 augustus, 18.30 uur
In Utrecht zijn honderd woningen en een kinderdagverblijf ontruimd na een gaslek aan de Amsterdamsestraatweg. De netbeheerder is bezig het lek te dichten. Volgens de politie is niemand gewond geraakt. Het lek is ontstaan tijdens werkzaamheden.

Locatie gaslek
Het gaslek zit ter hoogte van de kruising Muyskenweg/De Lessepsstraat en de Amsterdamsestraatweg, ter hoogte van het Demka terrein. Een ruim gebied rondom het gaslek is afgezet door de hulpdiensten.

Buiten de afzetting is het gebied veilig. De bewoners zijn geïnformeerd via de brandweer die langs de deuren ging om huizen te ontruimen. Bewoners worden opgevangen in de sporthal Zuilen aan de Burgemeester Norbruislaan 680.
Provincie:
Tag(s):