vrijdag, 6. juli 2012 - 21:57

Gasselte blij met historische spoorbrug "Ravijnzicht"

In Gasselte is vrijdagmiddag de historische spoorbrug "Ravijnzicht" weer officieel in gebruik genomen.

Leerlingen uit groep 7 en 8 van obs De Dobbe uit Gasselte reden in "een treintje" over de oude spoorlijn naar de spoorbrug. Bij aankomst reed het treintje door een papieren wand onder de spoorbrug door. Hierna knipte wethouder Bert Wassink van de gemeente Aa en Hunze de treinkaartjes van de kinderen. De kaartjes werden vervolgens aan een ballon geknoopt en vanaf de spoorbrug opgelaten.

De gemeente Aa en Hunze sloot de brug in februari 2008 voor het verkeer omdat uit inspectie bleek dat de brug in slechte staat van onderhoud verkeerde. De nieuwe brug is vanaf nu weer te gebruiken door voetgangers, fietsers en bromfietsers.

De spoorbrug is rond 1905 over de spoorlijn Assen - Stadskanaal gebouwd om een verbinding te maken tussen de landbouwgronden aan de oostzijde van de spoorlijn en de boerderijen aan de westzijde van de spoorlijn. Tussen Gieten en Gasselte doorsneed het spoorwegtracé een hooggelegen deel van de Hondsrug, waardoor een doorgraving moest worden gemaakt. De spoorweg liep hier als het ware door een ravijn. De oude spoorlijn ligt er niet meer. Dit is nu een wandel-/huifkarroute.
Provincie:
Tag(s):