dinsdag, 15. mei 2012 - 16:51

Geboortegolf in Dierenpark Emmen

Emmen

De bomen in Dierenpark Emmen tooien zich in prachtig voorjaarsgroen en ook de dieren laten zien dat het voorjaar er is.

De ene baby na de andere wordt geboren. Op de Afrikasavanne rennen twee jonge impalaatjes achter elkaar aan, terwijl het jonge girafje op een afstandje toekijkt. Even verderop staan bezoekers bij de stokstaartjes te kijken naar de drie pasgeboren stokstaartjes die zich samen met hun moeder boven de grond vertonen.

Diverse vogels zitten te broeden of zijn druk bezig hun kuikens te verzorgen. Dat doen bijvoorbeeld de pinguíns, de driekleurglansspreeuwen en de zwarte rallen. Naast al die baby’s en kuikentjes zijn er natuurlijk ook heel wat peutertjes, die de moeite van het bekijken waard zijn. De vele ringstaartmaki’s en mantelbavianen bijvoorbeeld. Bij beide apen duikelen de jonkies over elkaar heen en spelen de hele dag. Tot groot genoegen van de bezoekers.

Dat is nog niet alles. De jonge bizon en de baby-zeeleeuw hoeven waarschijnlijk niet lang te wachten op een speelkameraadje. Bij beide diergroepen laten aanstaande moeders zien dat er een geboorte staat aan te komen. Bij olifant Htoo Khin Aye kan dat, gezien de dikke buik ook niet lang meer duren. Misschien wordt er binnenkort eindelijk weer eens een meisjesolifant geboren.
Provincie:
Tag(s):