dinsdag, 14. februari 2012 - 18:59

Geen explosief materiaal in recreatiebungalow Baarle-Nassau

Baarle-Nassau

Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) hebben dinsdagmiddag op verzoek van de politie, een onderzoek ingesteld in een recreatiebungalow. Dit heeft de politie dinsdag laten weten.

'Er is echter geen explosief materiaal gevonden. Wel zijn er diverse drugs aangetroffen. Ook werden twee mannen van 32 en 38 jaar in het vakantiehuis aangehouden.

De politie ging vanmorgen rond 09.30 uur naar een recreatiewoning op een park in Baarle-Nassau. Er was namelijk informatie binnen gekomen dat in dat huisje mogelijk drugs aanwezig zou zijn.

Stoffen
Bij de inval werden twee mannen direct aangehouden. Tijdens het onderzoek werden stoffen aangetroffen die mogelijk gevaarlijk c.q. explosief zouden kunnen zijn. Een bomverkenner van de politie adviseerde om de EOD in te schakelen.

In overleg met de burgemeester van Baarle Nassau drs, J.P.M.M. Hendrikx werd besloten een Commando Plaats Incident in te richten. Brandweer, Ambulancedienst, Gemeente, EOD en collega's van de Belgische politie kwamen ter plaatse. Er werden uit voorzorg vijf woningen ontruimd. De bewoners werden ter plaatse opgevangen.

De EOD schakelde ook een EXPLO hond in. Om 17.10 uur werd de woning vrijgegeven. Er was geen explosief materiaal aangetroffen. Hierop konden alle bewoners terugkeren in hun huis.

De politie heeft daarop de zoeking onder leiding van de Officier van Justitie en de Rechter-Commissaris hervat. De Technische Recherche komt ter plaatse om een uitgebreid sporenonderzoek in te stellen.

De aangetroffen drugs worden onderzocht. Over de aard en hoeveelheid kunnen vandaag echter nog geen mededelingen gedaan worden. Hiervoor is bemonstering en nader onderzoek nodig.
Provincie:
Tag(s):