zaterdag, 15. december 2012 - 12:52 Update: 08-07-2014 0:26

Geen fijne kersttijd voor Bram Moszkowicz

Bram Moszkowicz is aangedaan door de gebeurtenissen in het afgelopen jaar.

Voor veel mensen is de aanloop naar de feestdagen een leuke en gezellige tijd, maar dat is het dit jaar niet voor Bram Moszkowicz. De 52-jarige strafpleiter heeft een turbulent jaar achter de rug en vertelde vrijdagavond in RTL Boulevard:"Het is geen fijne tijd. Ik kan het wel mooier doen klinken, maar het is geen fijne tijd".

Moszkowicz haalde in het afgelopen jaar vaak de krant. Zo was er een waarschuwing van de tuchtraad, ruzie met de deken van de Orde van Advocaten, een akkefietje met de FIOD en liep zijn relatie met Eva Jinek op de klippen. Ook is er een boek gepubliceerd over Moszkowicz met als titel 'Het geheim van Bram Moszkowicz'. En dan is er nog de zaak met zijn cliënte Estelle Gullit die Moszkowicz vorige week inruilde voor een ander. Het is Bram Moszkowicz niet in zijn koude kleren gaan zitten. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat de afgelopen maanden mij niets hebben gedaan", zo laat hij in RTL Boulevard weten.

In oktober 2012 verbood de Raad van Discipline Moszkowicz om zijn beroep nog langer uit te oefenen. Dit naar aanleiding van een klacht van de deken van de Orde van Advocaten. Moszkowicz werd door de deken onder meer verweten dat hij stelselmatig grote bedragen cash geld van cliënten heeft aangenomen zonder dit te melden. Moszkowicz ging hiertegen in beroep en hoopt in het nieuwe jaar beter nieuws te krijgen. Bram: "Ik hoop dat het hof in april, mei zal zeggen dat ik mijn beroep wel nog mag uitoefenen." Als dat niet gebeurt, ziet Moszkowicz een carrière als juridisch adviseur niet zitten. "Ik ben niet een bureaujurist."

Ook betreurt Bram Moszkowicz de breuk met Eva Jinek. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat de laatste maanden me niks hebben gedaan. Maar ik kan aardig relativeren. Eva (Jinek) en ik zijn uit elkaar gegaan omdat we vonden dat het zo moest zijn. Als je begint is dat niet wat wil je wil, dat het zo eindigt."
Categorie:
Tag(s):