donderdag, 24. mei 2012 - 8:42

Geen geld terug na koop pleisters

Ermelo

Een inwoonster van Ermelo is dinsdagmiddag 22 mei slachtoffer geworden van oplichting aan de deur. Tijdens de koop van pleisters voor het goede doel konden de twee jongemannen niet wisselen.

Het beloofde wisselgeld werd niet meer teruggebracht. De politie waarschuwt voor dergelijke oplichterspraktijken en is op zoek naar getuigen voor het onderzoek.

De op leeftijd zijnde vrouw kreeg bij haar woning aan het Oranjepark bezoek van twee jongemannen. Zij besloot pleisters voor het goede te kopen en gaf geld, waarop één van de collectanten aangaf het geld te willen wisselen. Hij nam het geld van de meldster mee. Eén jongen bleef achter en toen de andere jongen niet terug kwam, ging hij achter zijn maat aan. De vrouw heeft de jongemannen niet meer terug gezien. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen.

Het signalement van de jongemannen:
De eerste is een blanke jongeman van ongeveer 20 jaar. Hij heeft een stevig postuur en is ongeveer 1.70 lang. Hij heeft donker blond, kort stekelig haar. De tweede jongen heeft een normaal postuur en is kleiner dan de eerste jongen. Hij is tussen de 15 en 17 jaar en heeft donker haar.

De politie waarschuwt met dit bericht voor dergelijke oplichtingpraktijken. Op uiteenlopende manieren weten oplichters iedere keer weer hun slag te slaan en vele onschuldige slachtoffers te maken. Voornamelijk oudere mensen zijn vaak slachtoffer van dergelijke praktijken.
Provincie:
Tag(s):