maandag, 18. juni 2012 - 8:19

Geen grote incidenten in regio Haaglanden

Den Haag

Direct na de uitschakeling van het Nederlands Elftal gingen oranjesupporters in de regio Haaglanden in kleine aantallen de straat op.

Door vroegtijdig optreden zorgde Politie Haaglanden ervoor dat grote incidenten uitbleven. Agenten hielden na de wedstrijd in totaal negen personen aan voor verschillende strafbare feiten.

Na de eerste twee poulewedstrijden leidde het ingezette beleid, wie na afloop orde verstoort wordt aangepakt, tot aanhoudingen en veroordelingen via supersnelrecht. Ook na de wedstrijd Nederland tegen Portugal was de politie op verschillende plekken in de regio aanwezig.

Vordering
Op en rond het Jonckbloetplein verzamelden kleine groepen mensen die onder andere vuurwerk en stenen naar de politie gooiden. Nadat ook brand was gesticht, vorderde de politie iedereen zich van het Jonckbloetplein en uit de omliggende straten te verwijderen. Bij deze inzet hielden agenten negen personen aan voor het niet voldoen aan de bevelen van de politie en openlijk geweld. Alle verdachten zijn overgebracht naar het hoofdbureau van politie en zitten nog vast voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):