maandag, 23. januari 2012 - 17:31

Geen Radio 538 Koninginnedagfeest dit jaar in Amsterdam

Amsterdam

Zojuist zijn Radio 538 en de Gemeente Amsterdam tot de conclusie gekomen dat er dit jaar geen Radio 538 Koninginnedagfeest in Amsterdam gaat plaatsvinden. Dit hebben de gemeente Amsterdam en Radio 538 maandagmiddag bekendgemaakt.

Na intensief onderzoek naar het RAI plein, is definitief besloten het feest niet door te laten gaan. De gemeente Amsterdam wil in verband met de veiligheid het aantal bezoekers beperken tot 60.000. Daarvoor was een vorm van toegangscontrole nodig, bijvoorbeeld door kaartverkoop.

538:Geen kaartverkoop
Radio 538 vindt dat het 538 Koninginnedagfeest van het volk is en daar geen kaartverkoop bij hoort. Hierdoor is het voor Radio 538 niet mogelijk om te garanderen dat het maximum aantal bezoekers, dat het plein voor de RAI aan kan, niet wordt overschreden.

Daarom hebben beide partijen besloten het feest dit jaar niet door te laten gaan. Radio 538 focust zich nu op 2013 om haar luisteraars weer het grootste gratis Koninginnedagfeest met de beste artiesten te bieden.

Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538: "Met pijn in het hart moeten we afscheid nemen van het succesvolle Koninginnedagfeest. Maar aan de andere kant ligt er ook weer een mooie uitdaging om na te denken over een nieuw concept. Alle luisteraars met leuke suggesties, zijn welkom om dit met Radio 538 te delen."

Burgemeester Van der Laan: " We hebben in goed overleg gekeken naar de mogelijkheid om Radio538 een andere locatie te geven. Maar veiligheid staat voorop. Koninginnedag in Amsterdam is altijd een groot Oranje-feest geweest. Dat moet ook zo blijven. Voor de toekomst kijken we samen naar een andere opzet voor een evenement op Koninginnedag."
Provincie:
Tag(s):