vrijdag, 14. december 2012 - 13:23

Geen straf voor valse aangifte diefstal inbeslaggenomen auto

Den Bosch

Een 55-jarige man is schuldig verklaard voor het doen van een valse aangifte. 'Toch legt het hof hem geen straf of maatregel op', meldt het gerechtshof Den Bosch vrijdag.

'De omstandigheden van de aangifte en het ontbreken van de bekende motieven voor het doen van een valse aangifte plaatsen deze zaak in een ander perspectief en daarom volstaat een schuldigverklaring', motiveert het gerechtshof.

Niet eens met inbeslagname auto
Op 26 januari 2010 deed de man aangifte van diefstal van zijn auto, terwijl hij wist dat zijn auto in beslag genomen was. Hij was het niet eens met de inbeslagname en wilde zijn auto terug. Hij deed toen aangifte bij hetzelfde korps dat kort daarvoor zijn auto in beslag had genomen.

Daarom was er in dit geval geen sprake van reeel gevaar voor misleiding van de politie of inzet van de opsporingscapaciteit. Het ging de man ook niet om het ten onrechte laten uitkeren van verzekeringsgelden, zoals vaker een motief is voor het doen van een valse aangifte.

De rechtbank Breda veroordeelde de man eerder tot een werkstraf van twaalf uur voor het doen van een valse aangifte maar deze werksstraf is nu dus geschrapt door het hof..
Provincie:
Tag(s):