dinsdag, 4. december 2012 - 11:20

'Geen voetbal dit weekend tegen geweld'

Amsterdam

De Amsterdamse voetbalclub TOS-Actief zal het gehele komende weekend niet voetballen en heeft derhalve alle wedstrijden afgezegd.

Dit heeft het bestuur van de vereniging besloten naar aanleiding van het dodelijke incident afgelopen weekend. Tijdens de amateurwedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten, werd grensrechter Richard Nieuwenhuizen dermate mishandeld waarna hij is overleden.

Het bestuur en de vereniging is door het voorval geschokt en annuleert alle wedstrijden van alle teams voor het komend weekend. De beslissing heeft het bestuur unaniem genomen maar is niet in samenspraak gedaan met de KNVB.

De voetbalbond komt vandaag met een verklaring welke maatregelen worden genomen. Hiermee neemt TOS-Actief nadrukkelijk stelling tegen excessen in het voetbal. Daarnaast wil de vereniging met deze actie steun betuigen aan alle nabestaanden en betrokkenen.

Zaterdag nodigt het bestuur van de club haar leden uit om tussen 12.00 en 14.00 in de kantine het condoleanceregister te tekenen en om zich gezamenlijk te bezinnen op de mogelijkheden om dergelijke excessen uit te bannen.

De verwachting is dat meer Nederlandse voetbalclubs het initiatief van de Amsterdamse voetbalclub TOS gaan volgen tegen het geweld op het voetbalveld.
Provincie:
Tag(s):