donderdag, 15. maart 2012 - 20:08 Update: 08-07-2014 0:53

Gemeente gaat ADO Den Haag toch voor 3,3 miljoen euro steunen

(Elfvoetbal) De knoop wordt donderdagavond doorgehakt. Maar de vlag hangt er gunstig bij voor ADO Den Haag. De Eredivisionist lijkt toch financiële steun te krijgen van de gemeente Den Haag.

Collegepartij D66 is van standpunt veranderd en zal daarom straks tijdens de raadsvergadering voor het voorstel stemmen, meldt RTV West. Als dat inderdaad het geval is, zal de gemeente het hoofdgebouw van ADO Den Haag voor 3,3 miljoen euro aankopen van een particulier. Hierdoor kan de huur van de club jaarlijks met 65.000 euro omlaag worden gebracht.

Coalitiegenoot PvdA zou nog verdeeld zijn, maar omdat de PVV voorstander is van het plan kan het op een meerderheid rekenen, rekende de provinciale omroep uit. Collegepartijen CDA en VVD waren altijd al voor het plan. D66 was lange tijd tegen het voorstel, omdat het in deze tijd van bezuinigingen niet verantwoord zou zijn een commerciële organisatie zoals een voetbalclub financieel te ondersteunen. Maar volgens D66-fractievoorzitter Guernaoui heeft de gemeente Den Haag in 2008 een afspraak gemaakt met ADO Den Haag over de aankoop van het stadion en kan het daar juridisch gezien niet meer onderuit.

Wethouder Karsten Klein heeft altijd benadrukt dat er geen extra geld naar ADO Den Haag gaat, omdat de gemeente de miljoeneninvestering door huurpenningen krijgt terugbetaald.
Categorie:
Tag(s):