woensdag, 25. april 2012 - 21:43

Gemeente Leudal gaat testrijden met elektrische voertuigen

Heythuysen

In samenwerking met de Stichting Limburg Elektrisch gaat gemeente Leudal elektrische voertuigen inzetten voor het woon-werk verkeer van haar ambtenaren. Elektrisch rijden heeft de toekomst, zeker met de snelle stijging van de huidige brandstofkosten.

Het gaat niet alleen om elektrische auto’s, maar ook elektrische fietsen en alles wat daar tussen zit. Dit plan past niet alleen in de doelstelling van de gemeente op het gebied van duurzame mobiliteit, maar op het gebied van gezondheid, kostenbesparing en bereikbaarheid.

De Stichting Limburg Elektrisch is opgericht om elektrisch rijden te promoten en te stimuleren. De Stichting organiseert op 22 mei as. een demonstratiemiddag en een uitprobeermaand voor geïnteresseerde medewerkers van de gemeente. De Stichting stelt ook een breed scala van elektrische voertuigen ter beschikking.

Het is de bedoeling om later dit jaar ook in samenwerking met de Stichting Limburg Elektrisch het burgerinitiatief ‘waardevol fietsen’ te gaan starten, waarbij verenigingen en burgers ook gebruik kunnen maken van alternatief vervoer.
Provincie:
Tag(s):