maandag, 17. september 2012 - 19:34

Gemeente Maastricht en vakbond zetten overleg Stadsbeheer voort

Maastricht

De gemeente Maastricht en de vakbond Abvakabo FNV hebben vanochtend het overleg over de ontstane situatie bij Stadsbeheer voortgezet.

Uitkomst van het overleg is dat het ultimatum van tafel is en er geen collectieve acties volgen. Beide partijen hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken.

Gemeente en vakbond hebben afspraken gemaakt om de situatie duurzaam op te lossen. Bij Stadsbeheer was helaas een situatie ontstaan, die volgens een deel van het personeel onwerkbaar was. Er is een vertrouwenscrisis tussen een deel van de medewerkers van Stadsbeheer en een deel van het management. Er zijn en worden (personele) maatregelen getroffen die een oplossing moeten bieden voor de ontstane vertrouwenscrisis.

John Aarts, wethouder personeel en organisatie: “Ik ben blij dat de dreiging van collectieve acties van de baan is . Door beide partijen zal alles gedaan moeten worden om tot normale werkrelatie te komen, zodat de burger erop kan rekenen dat op het gebied van onderhoud en reiniging een goed product wordt geleverd. Daar moet zowel leiding als personeel voor staan.”

Gian Kerstges, bestuurder Abvakabo FNV Regio Zuid-Oost: “Wethouder Aarts en directeur Rompen hebben ons vertrouwen weten te winnen door een daadkrachtige aanpak van de acute crisissituatie, de afgelopen week. Daarop hebben we vanochtend verder kunnen bouwen. Ik constateer dat de aangedragen problemen adequaat zijn opgelost. Nu gaan we samen de uitvoering bewaken. Ik heb er vertrouwen in dat Stadsbeheer via de gedegen aanpak betere tijden tegemoet gaat en dat de medewerkers binnen afzienbare tijd weer met plezier naar hun werk gaan.”
Provincie:
Tag(s):