vrijdag, 6. april 2012 - 16:16

Gemeente Vlissingen schaft 13 AED’s aan

Vlissingen

Burgemeester René H. Roep plaatst donderdag 5 april om 10.30 uur bij de Frans Naereboutschool in Vlissingen een Automatisch Externe Defibrillator (AED) in een groene AEDkast.

In totaal heeft de gemeente negen nieuwe AEDs aangeschaft en in de openbare ruimte opgehangen en vier AEDs die in een binnenruimte hingen, buiten gehangen.

De AEDs zijn om een viertal redenen aangeschaft, namelijk: grotere overlevingskans, AEDs in de openbare ruimte zijn 24 uur per dag beschikbaar, de verhuizing van de Spoedeisende hulp naar Goes en de verhuizing van het ziekenhuis in zijn geheel op lange termijn en de grotere druk op de ambulancevoorziening in Zeeland.

Een AED is een toestel dat gebruikt wordt bij een persoon met een acute circulatie- stilstand. Het is belangrijk om een hartstilstand zo snel mogelijk te herkennen en dan snel hulp te bieden. Een AED in combinatie met een snelle alarmering van 112 en directe reanimatie kan levens redden.
De AED hangt in een afgesloten groene AEDkast voorzien van een toegangscode. In geval van nood moet er altijd eerst 112 gebeld worden. Daarna het telefoonnummer op de kast. Een alarmcentrale verstrekt dan een toegangscode waarmee de kast kan worden geopend. Vervolgens kan de AED geactiveerd worden. In de kast hangt ook een instructiekaart. Als de ambulance arriveert nemen zij de reanimatie over.

Na het officieel plaatsen van de AED in de kast door de burgemeester, krijgen de kinderen van groep 7/8 van de Frans Naereboutschool een demonstratieles aangeboden van het Trainingscentrum Vlissingen. Het Trainingscentrum heeft ook de kasten geleverd en geïnstalleerd. Delta Safe Security zorgt ervoor dat de AED na gebruik weer teruggeplaatst wordt in de kast.
Provincie:
Tag(s):